Despre mine

 doru cu beretaSalut, sunt Doru Malureanu! 

 M-am nascut in anul 1967 intr-un sat din judetul Bacau.

Prima carte am citit-o la 8 ani, se numea “Pasarea maiastra” – o culegere de povesti unde i-am cunoscut pe primii mei eroi. Asa am descoperit refugiul in lumea cartilor, evadand astfel  din lumea reala a unei familii lipsite de armonie si ignorand lipsurile materiale in care mi-am petrecut copilaria.

Tot ocupandu-ma cu cititul cartilor care au venit ulterior, timpul a trecut si, pe seama examenelor absolvite, am dobandit diplome care ma acrediteaza in practicarea catorva profesii.

Sunt diplomat inginer,  licentiat in stiinte juridice si teologie.

Am fost inginer tehnolog pe nave de pescuit maritim si oceanic, avocat, asistent universitar, practician in insolventa, notar public.

Le-am practicat pe toate cu implicare si daruire, fiind in permanenta interesat de aflarea misiunii mele si de atingerea excelentei in domeniu!

In ultimii ani  am devenit preocupat de adevar, acel adevar care te elibereaza si iti da sansa unui nou inceput!

Totodata, am inteles si ca adevarul are nevoie de o anumita maturitate emotionala, pentru a putea fi acceptat si valorizat de partile implicate!

 CUM  AM AJUNS LA PACE?

In primavara anului 2013 am urmat cursurile de mediere, am promovat examenul si, ulterior, m-am autorizat ca mediator; am simtit ca institutia medierii, astfel cum este reglementata in legislatia actuala, imi ofera un cadru optim  care ma implineste prin aceea ca, pe de o parte, imi permite valorizarea cunostintelor si a experientei profesionale si personale, iar, pe de alta parte, rezoneaza cu principiul meu actual de viata, “Armonie in Adevar”!

Cred ca toate situatiile – chiar si cele mai putin placute – se intampla cu un rost si ca, atunci cand nu intelegem acel rost, intamplarile respective se pot repeta aproape la indigo, difera doar perioada si, cateodata, unele personaje!

In aproape 20 de ani de activitate juridica practica in diferite domenii de activitate, cu timpul, am ajuns  sa inteleg ca in spatele unor fapte cu relevanta juridica stau de cele mai multe ori emotii negative si resentimente care, acumulate, conduc la blocaje!

De aceea, am urmarit mereu ca, atunci cand am fost pus in situatia sa acord consultanta intr-o chestiune legala, sa identific  si resorturile interne care au condus la acea situatie, astfel incat sa  facilitez si constientizarea unor rani emotionale ale celor implicati; asa am reusit sa conduc oamenii la impacare prin incheierea unei tranzactii, ceea ce acum, in noua formula, poate constitui un acord de mediere. Adica, in mod informal, m-am ocupat de mediere, inainte de mediere!

Cred ca orice disputa intre doua persoane se poate inchide real doar prin intelegere! Asa ca,

HAI SA FACEM PACE!

PRIN MEDIERE!

Daca simti ca medierea poate fi o solutie in viata ta, eu te invit sa accesezi pagina Despre Mediere, unde vei gasi informatii cu privire la cadrul si obiectul medierii!

La sectiunea Blog vei putea citi articole scrise in jurul unor intamplari din viata profesionala, care pot avea o dimensiune pilduitoare si, chiar terapeutica pentru tine!

Pentru informatii suplimentare, te rog sa folosesti formularul din pagina CONTACT.

1 thought on “Despre mine”

 1. Bună seara,
  O reala plăcere să văd că a ți rămas același om, deschis la …pace, destept și foarte inventiv; o prezentare super, zambetul Dvs. m a făcut să vă întorc…zîmbetul!!
  Dacă , acum muuuulti ani în urmă, erați mediator, propovaduitor , asa convingator de pace poate, nu mi pirdeam și eu ….casa! Dar, multimesc lui Dumnezeu, am supraviețuit, am o vârstă frumoasă, sunt mai înțeleaptă ( îmi place să cred)!
  Ce mai, mi a făcut o reală plăcere să vă…….redescoper!
  Multă sănătate și pacea cu Dvs. pe toate …..” fronturile!”
  Dumnezeu să vă binecuvanteze cu mare mila Sa!

  Răspunde

Leave a Comment

sixty six − = sixty five

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.